Oud Papier Jozef Michel recupereert al meer dan 65 jaar gebruikt papier. Intussen bouwden we ons familiebedrijf uit tot een autoriteit in België en de rest van de wereld. En daar geniet u dubbel van. Want we garanderen scherpe prijzen én service op topniveau.
De beste prijs voor uw papier
Meer dan 200.000 ton oud papier recupereren we elk jaar. Die gigantische hoeveelheid maakt van ons een graag geziene leverancier bij papierfabrieken in Europa, Azië en de USA. En geeft ons de vrijheid en onafhankelijkheid om altijd de scherpste voorwaarden te bedingen voor uw oud papier. Ook in perioden van overaanbod.
Zo krijgt u altijd de beste deal voor uw papier.
Service op topniveau
Ophaling, opslag en vervoer van papier: het zijn onze kernactiviteiten. Daarom investeerden we zwaar in de optimale conditie van onze bedrijfsuitrusting:
- Grote onderneming in Antwerpen (Kalmthout)
- Ultramodern machinepark
- Milieuvriendelijk vrachtwagenpark: alle vrachtwagens zijn uitgerust met milieuvriendelijke motoren.
Oud Papier Jozef Michel is dus klaar voor de toekomst.
Stichter Jozef Michel
Meer dan 65 jaar papier ophalen.
Oud Papier Michel is een van de oudste papierophalers van het land. Na meer dan 65 jaar draait intussen de derde Michel-generatie volop mee in het bedrijf. Het beste bewijs dat uw oud papier bij ons in veilige handen is.
Magazijn jaren '70
Magazijnen jaren '80
Magazijnen jaren '90
Magazijnen jaren '00
Vrachtwagen jaren '70
Vrachtwagen jaren '10
Nieuwste vrachtwagen
Onmisbare schakel in het recyclageproces.
Stipt ophalen bij u aan de deur.
Ophalingen doen we zoals het u het best past: met één grote centrale container of een reeks kleine containers, dagelijks of wekelijks, ... Zodat u verder geen last meer hebt van die berg gebruikt papier.
Ons hypermoderne vrachtwagen- en containerpark en onze ijzersterke organisatie garanderen bovendien een stipte service.
Vervoeren, sorteren en verwerken tot grondstof.
Al het opgehaalde papier komt in Antwerpen of Brussel terecht om er gesorteerd, geperst en verwerkt te worden. Dit eindproduct vertrekt dan naar onze klanten in alle hoeken van de wereld.
Onze diensten
Ophaling
Stap 1: Stipt ophalen bij u aan de deur We halen uw oud papier op, wanneer het uw bedrijf verlaat. Dat doen we zoals het u het best past: met …
Lees meer...Papierslagen
Het organiseren van papierslagen betekent voor vele van onze trouwe klanten al jaar en dag een niet te versmaden bron van inkomsten. Oud Papier …
Lees meer...Sortering
Stap 3: Sorteren Al het opgehaalde papier komt in Kalmthout terecht om er gesorteerd, geperst en verwerkt te worden.
Lees meer...Recyclage
Verwerken van oud papier tot grondstof. 100% van al het opgehaalde papier komt in Antwerpen of Brussel terecht om er gesorteerd, geperst en …
Lees meer...Mythe:
De CO2 voetafdruk van papier is aanzienlijk.
Realiteit:
De uitgestoten CO2 wordt opnieuw geabsorbeerd door de bossen en het papier. Eén ton papier slaat in de houtvezels het equivalent van ongeveer 1400 kg CO2 op. De hoeveelheid CO2 uitgestoten om een ton pulp en papier te produceren is tussen 1990 en 2010 gedaald met 40 procent. Eén ton papier slaat dus meer dan 3 maal zoveel CO2 op dan wordt uitgestoten bij de produktie ervan. Ook gerecycleerd papier houdt de CO2 nog steeds opgeslagen in de vezels. De groene koolstofvoorraad… Door het natuurlijk proces van fotosynthese nemen bomen een grote hoeveelheid carbondioxyde (CO2) uit de atmosfeer. De duurzaam beheerde bossen, waarin de volwassen bomen worden vervangen door nieuwe aanplantingen absorberen een grotere hoeveelheid CO2 dan de onbeheerde bossen, waar de verhoudingen uitstoot en absorptie ongeveer in evenwicht liggen. Teneinde een netto opname van CO2 te bekomen, met een positief effect op het milieu, moeten bossen op een duurzame manier beheerd en heraangeplant worden. Eénmaal de koolstof opgeslorpt is door de houtvezels, blijft de CO2 opgeslagen in het papier en de bijprodukten. De Raad van de Europese Unie heeft deze CO2 opslag officieel erkend in haar nieuwe boekhoudregels en heeft de houtketen herkend als “climate friendly”. “Goed beheerde bossen, waar de bomen regelmatig worden uitgedund en heraangeplant, absorberen meer CO2 dan een onbeheerd bos. Tenslotte zijn bossen tot op heden de enige natuurlijke en wetenschappelijk bewezen opvangplaatsen voor koolstof. Op wereldvlak schat men dat de private bosbouw één miljard ton CO2 opslorpt per jaar.” Bron: Australian Paper Industry Association (APIA) Steeds minder… Steeds beter… Dankzij de inspanningen van de papierindustrie is de hoeveelheid CO2 uitgestoten om een ton pulp en papier te produceren sedert 1990 met 40 procent gedaald. Een ton papier, waarvoor bij de produktie 440 kg CO2 uitgestoten is, slaat in de houtvezels het equivalent van 1400 kg CO2 op. Een ton papier slaat dus 3 maal zoveel CO2 in zijn vezels op dan werd uitgestoten bij de produktie. Als conclusie kunnen wij stellen dat papier deel uitmaakt van de oplossing, niet van het probleem! (bron: paperchainforum.org)